Esittely

Olen toimittajatäti

Raija Kurki

ja toimittelen vapaasti moninaisia.

Viritettynä huumorin hellille aalloille!

Ensimmäinen palkkiollinen lehtijuttuni oli pakina 4H-järjestön lannoitesäkkien keräyskampanjasta Nuorten Sarka -lehteen, joskus 70-luvulla.

Viimeisimmät lehtijuttuni ovat ilmestyneet Kolmiokirjan harraste- ja leivontalehdissä.

Suuria tavoitteita!

Ensimmäisen kirjani kirjoitin ja piirsin 5-vuotiaana. Se oli karjahuutokaupan lehmäluetteloista kokoon ommeltu kuvaraamattu. Ei enempää eikä vähempää.

Viimeisin toimittamani kirja on tätini Ritva Kurjen käsikirjoitukseen perustuva Totuus teki vapaaksi (BoD 2019). Kirjasta oli juttu mm. Oulun seurakuntien Rauhan Tervehdys -lehdessä.

Haaveena toteuttaa mielessä muhiva lehtikonsepti. Ja sitten ne tavalliset eli romaani, novellikokoelma ja satuja. Kierteellä.

Tekstien tuottamisen, editoinnin ja luovien ratkaisujen iloa

Toimittajan työ alkoi medianomiopintojen 2013–2017 aikana, eikä toivottavasti lopu. Teen freelancetoimittajan työtä, useimmiten Mediakunta Osuuskunnan työntekijänä.

Toimittajakokemuksia: seurakuntalehdessä, verkkolehdessä, aikakauslehdessä, freelancerina, palkattuna, lähellä ja etänä.

Lempitöitä: tekstin pukkaus ja editointi, tiedonhaku, blogien ja lehtikonseptien ideointi, luovien kierteiden suunnittelu muotoihin ja sisältöihin, vapaa sanailu, keskittyminen, valokuvien räiskintä, opetteleminen, odottamattomien asioiden yhdistely, haaveilu.

Luovivat sivuvirrat: näytelmiä, novelleja, pöytälaatikkosalaisuuksia, blogitekstejä, lauluja ja niiden sanoja.

Elämän sytteet

Käytyjä kouluja: pyhäkoulu, kansakoulu, keskikoulu, peruskoulu, rippikoulu, lukio, kansanopisto, yliopisto, kansalaisopisto, työväenopisto, avoin yliopisto, ammatillinen aikuiskoulutuskeskus, ammattikorkeakoulu.

Työkokemuksia: sokerijuurikkaan harventaja, maatalouslomittaja, kaakelien lajittelija, hautausmaan hoitaja, siivooja, mielenterveystoimiston kanslisti, sanelunpurkaja, kansanopiston kanslisti-säestäjä-kirjastonhoitaja-kirjamyyjä, terveydenhuollon toimistosihteeri.

Vapaa-aikavirikkeitä: sukukronikointi, käsityöviritelmät, leivontayritelmät, netissä harhailu, matkat Eurooppaan ja Suomessa, seurakuntaelämä, kasvimaan hoito, kulttuuririennot, teksti-ideoihin unohtuminen, opiskelu, laulaminen.