Maailma Oulun runoissa on vuorovaikutteinen tablettisovellus, jonka tein mediaprojektina syksyllä 2015. Ideani oli rohkaista journalismin keinoin lukijoita nykyrunouden pariin. Tulkintani kahden oululaisen runoilijan neljästä runosta osoittavat, että runous on yhtä lähellä ajan hermoa kuin media. Visuaalisen median suunnittelija Anton Orava loi teksteilleni ja kuvilleni graafisen layoutin, joka ottaa kantaa käsittelemiini asioihin. Maailma Oulun runoissa on ladattavissa tableteille ja älypuhelimille: Google Playsta ja App Storesta Oamkin "kirjahyllystä".
Olen itse taittanut lhes saman materiaalin nettisivustoksi. Siinä visuaalinen ilme on kuitenkin perinteisempi ja vuorovaikutteisuus rajoitetumpaa kuin tablettijulkaisussa. Sivut löytyvät osoitteesta:
http://maailmaoulunrunoissa.com
Demolaatio Seurasin kevään 2016 Demola Oulun kevättä ja kirjoitin näkemästäni suomen- ja englanninkielistä blogia Oamkin blogialustalle. Demola on Suomessa kehitetty kansainvälinen julkinen innovaatioalusta, jossa opiskelijat ottavat lukukauden mittaisia innovaatiohaasteita yrityksiltä ja organisaatioilta.
Tekstiesitys on pohdintaa näkemistäni esityksistä ja toisinaan pelkistä teksteistäkin. Teatteri ja draamakirjallisuus ovat lempilapsiani. Blogitekstien kautta mietin ja muutan myös omaa suhdettani niihin.
Yhteystiedot: Raija Kurki Mallastie 24 A 26 90520 Oulu 0400 625 017 rai.kurki@gmail.com